Prestige Mall, strüktürün mimariyle yalın bir şekilde buluştuğu,  formun çevresiyle insan ölçeğinde ilişki kurduğu bir yapıdır. Yapı, gerek kütlesi gerekse iç mekandaki etkisi ile tasarımsal bütünlük sergilemektedir.

Mimarlar çoğunlukla, betonun çıplaklığından ve siyah kullanımından kaçınırken, ışıkla doldurulmuş parlak mekanlarda  malzemeler sunarken, biz brütal ifade içinde cesurca objeleri peçeleyen renk olan siyahı ve brüt betonu kullandık. Siyah; asaleti, narinliği, geceyi, gizlenmeyi, kaybolmayı ve bitimsizliği, brüt beton ise sadeliği yalınlığı simgelemektedir. Malzemelerdeki azlık ve dinginlik, yansımaları ön plana çıkartmaktadır.

İç mekan tasarımı yalınlığın güçlü etkisini yaratmaktadır. Siyah yüzeyler iç mekana derinlik, yansımalarla gizemli farklı mekan tecrübeleri yaşatmaktadır. Malzemelerdeki azlık ve dinginlik, yansımaları ön plana çıkartmaktadır.

Prestige Mall, rekreatif bir gölet alanının bitiminde yeşil alanın kenarına eklemlenmiş yapıdır.  Yeşil alanla ve çevresiyle kendi mimarisi ile ilişki kuran bir formal yapılanmayı barındırmaktadır. cephenin yatay ve düşey hareketlerini oluşturan çerçeve hareketi yapı boyunca gitmekte, yumuşak geçişleri ile yapının algılanabilir boyutunu küçültmektedir. bu hareketin akıcılığı yapıya dinamik bir duruş kazandırmakta, insanın ilgisini aynı zamanda yapının dışına taşımaktadır. Bu çerçevenin içinde kalan cam yüzeylerin yansıtma etkisi yapıyı algısal hafifletmede önemli bir tasarım kriteri olarak ele alındı.

Yer: Bahçeşehir, İstanbul

Tarih 2005-2007

Fotoğrafçı: Chris Brown